Beoordeeld met een
9,6

Wat is Amazon SEO?

De organische vindbaarheid op Amazon wordt Amazon SEO genoemd. Deze Amazon SEO is bedoeld om je producten op Amazon zo te verbeteren dat de zoekmachine het beter kan lezen en de waarde van het artikel goed kan worden ingeschat. Op basis van deze zoekwaarde worden producten op Amazon gerangschikt. Het is te vergelijken met Google, waarin het algoritme het beste aanbod laat zien door middel van de zoekintentie en deze naar waarde sorteert. Advertenties, oftewel gesponsorde artikelen, staan hier meestal aan de top. Gevolgd door organisch geoptimaliseerde SEO zoekresultaten. Hoe groter de organische vindbaarheid op Amazon, hoe meer converterende bezoekers je zal krijgen. Om hoog in de organische zoekresultaten te eindigen is het dus van belang om je te richten op Amazon SEO optimalisatie.  Amazon SEO kost je geen geld, maar het vraagt wel moeite.

De basis voor succesvol organisch verkopen op Amazon met SEO

Het succesvol organisch verkopen op Amazon begint door het toepassen van Amazon SEO. Deze productfeed optimalisatie kan op verschillende manieren worden bereikt.

  • Een goed product: Het begint allemaal bij de producten die je aanbiedt, hoe cliché dat ook klinkt. Als jij goede producten verkoopt, zullen deze goede feedback ontvangen. Goede feedback zorgt voor een hogere positie in de zoekresultaten. 
  • Een heldere productomschrijving: Zodra een klant interesse heeft in het product zal de klanten verder gaan naar de productomschrijving. Het is daarom van belang dat de productomschrijving geoptimaliseerd en organisch goed vindbaar is. Hier kan je voor zorgen met Amazon SEO. 
  • De titel: Aan de hand van de zoekterm(en) die klanten op Amazon invullen, krijgen zij een aantal zoekresultaten. Daarom is het van belang om de zoektermen die jouw doelgroep gebruikt mee te nemen in jouw titel en productomschrijving. Zo kom je met jouw artikelen in de zoekresultaten. Dit is een groot onderdeel van Amazon SEO Optimalisatie.
  • Productdetails: Zodra de consument doorklikt op jouw product komt hij/zij bij de productdetails terecht. Dit is een omschrijving van het product. Deze heeft twee doelen, de consument helpen en hoger in de zoekresultaten eindigen. Hoger in de zoekresultaten komen is hét doel van Amazon SEO. 
  • Heldere afbeeldingen: Afbeeldingen zijn belangrijker dan je in eerste instantie zou denken. Ze hebben namelijk indirect impact op de zoekresultaten. Zorg daarom altijd dat er duidelijke foto’s bij de product staan.
  • De productprijs: Net zoals afbeeldingen, heeft ook de productprijs indirect invloed op de vindbaarheid van jouw product(en).

Het is dus essentieel dat je productfeed op orde is door middel van productfeed optimalisatie. De producttitel, productomschrijving, prijs en afbeeldingen zijn hier allemaal onderdeel van. 

Hoe dit, en andere aspecten van Amazon SEO, precies in z’n werk gaan, kan je tot in de details leren tijdens een Amazon Cursus van Huub Knapen.

 

Leer meer over Amazon SEO optimalisatie bij Next Level Opleidingen

Zoals je hierboven in grote lijnen hebt gelezen, is Amazon SEO optimalisatie een must als je succesvol wil verkopen op Amazon. Als beginnende verkoper kan het lastig zijn om daar je weg in te vinden. Huub biedt daarom speciale Amazon cursussen aan om Amazon SEO tot in de puntjes onder de knie te krijgen. Zowel beginnende ondernemers als gevorderden zullen hier profijt van hebben. Laat de Amazon cursus van Huub je helpen bij Amazon SEO optimalisatie voor succesvolle verkoop op Amazon.

info@nextlevelamazon.nl