Beoordeeld met een
9,6

Wat is dropshipping?

Dropshipping is een veelvoorkomende term in de e-commercebranche en betekent letterlijk 'doorverkopen'. Online verkopers bieden een product aan dat zijzelf niet op voorraad hebben. De verkoop gaat via een tussenpartij en wordt uitgevoerd in drie stappen:

1. Aankoop: de klant koopt een product in de webshop van de verkoper.

2. Bestelling: de verkoper heeft het product niet zelf in zijn bezit en bestelt het bij de fabrikant of leverancier.

3. Levering: de leverancier verstuurt vervolgens het product naar de consument.

Bij Amazon dropshopping plaats je dus als verkoper jouw producten op Amazon. Amazon bezit de artikelen en zorgt dat deze naar de consumenten wordt opgestuurd. Amazon is hiermee eindverantwoordelijk voor de verkoop en zorgt dat de consument het juiste artikel op tijd ontvangt. Jij als dropshipper bent enkel verantwoordelijk voor het aanbieden van het product en zorgt dat deze door de klant gevonden wordt.

Voordelen dropshipping via Amazon

Als beginnende verkoper is het vaak lastig te concurreren met andere bedrijven. Je hebt geen naamsbekendheid, beschikt over een beperkt kapitaal en de kennis tot succesvol verkopen ontbreekt. Dropshipping via Amazon geeft de mogelijkheid tot het maken van grote omzet voor zelfs beginnende ondernemers. 

Bij dropshipping Amazon wordt de logistiek overgenomen door Amazon. Als verkoper heb je hierdoor geen opslag nodig voor jouw producten, er hoeven geen producten worden verzonden en de klantenservice wordt uit handen genomen. Als dropshipper ben je enkel verantwoordelijk voor het product op de juiste wijze op de markt brengen. Amazon dropshipping vraagt daarom niet om ervaring en kennis op het gebied van verkoop. Bovendien kan je bij dropshippig via Amazon profiteren van de miljoenen bezoekers die dagelijks Amazon bereiken. Het klantbereik is hiermee een stuk groter dan wanneer je als beginnende webwinkel van start zou gaan.

Starten met Amazon dropshipping

Amazon dropshipping geeft je mogelijkheid om een groot aantal klanten tot je te winnen en een degelijk omzet te realiseren, zonder het onderhouden van een webwinkel. Om goed van start te gaan met Amazon dropshipping en de bekende valkuilen te omzeilen, is het volgen van een Amazon cursus aanbevolen. De Amazon cursus van Huub Knapen legt je de beginselen van dropshipping op Amazon uit. Leer alles over succesvol verkopen en ontvang handige tips. Na het afronden van deze online cursus weet jij alles over het positioneren van je producten, marketingstrategieën en het vragen van een goede prijs.

Start met Amazon dropshipping. Vraag de introductievideo aan!

Vraag nu een gratis introductievideo aan
Ja, stuur mij de gratis introductievideo!
info@nextlevelamazon.nl