Beoordeeld met een
9,6

Waarom adverteren via Amazon?

Consumenten beginnen de zoektocht op Amazon veelal door het invullen van een product in de zoekbalk. Vervolgens wordt er een lijst aan zoekresultaten van producten getoond. Sta je als verkoper ergens onderaan het lijstje, dan zal de klant jouw product niet vinden en uiteindelijk niet kopen. Deze verkoopcijfers kunnen eenvoudig verhoogd worden, door Amazon ads. Met het adverteren op Amazon krijgt je product een prominente plaats in de zoekresultaten, met als uiteindelijke resultaat meer winst. Bovendien ontvang je met Amazon ads sneller goede beoordelingen en reviews, wat je naamsbekendheid als verkoper ten goede komt.

Amazon ads

Als verkoper op Amazon heb je de keuze om op twee manieren te adverteren. Dit kan namelijk via Amazon Advertising Platform en Amazon Marketing Services. Beide Amazon ads verschillen met name door de plaats waar de advertentie wordt getoond.

Amazon Marketing Services (AMS)

De zoekopdracht op Amazon is te vergelijken met dat van Google. Consumenten zoeken een product met behulp van de zoekbalk en krijgen vervolgens een lijst met producten te zien. Als nieuwe verkoper om Amazon heb je weinig beoordelingen en reviews, waardoor je onderaan de zoekresultaten komt te staan. Het is hierdoor onwaarschijnlijk dat consumenten jouw product gaan kopen. Om de verkoop te stimuleren kan je kiezen voor Amazon Makarting Services. Door de adverteren op Amazon kan je ervoor zorgen dat je producten een prominente plaats bovenaan de zoekresultaten krijgt. Met deze Amazon ads vinden klanten je product sneller, waardoor jij meer zal verkopen dan de concurrent.

 

Amazon Advertising Platform (AAP)

Wil je dat consumenten niet alleen op Amazon, maar op bijvoorbeeld Google of andere websites jouw producten op Amazon vinden? Door Amazon Advertising Platform worden je Amazon ads ook zichtbaar op andere websites en applicaties. Op deze manier vergroot jij het zoekgebied van je producten, waardoor meer klanten je uiteindelijk zullen vinden. De vorm van Amazon adverteren zal uiteindelijk leiden naar een hogere omzet.

Eerste hulp bij adverteren op Amazon

Ben je een nieuwe verkoper op Amazon of zoek je hulp in het vergroten van de verkoop?  Start dan met een Amazon cursus van Huub Knapen. In deze cursus worden alle stappen naar het adverteren op Amazon uitgelegd. Bovendien maak je kennis met alle beginselen van het verkopen op Amazon. Na deze cursus heb je alle kennis om succesvol te verkopen op Amazon. Waar wacht je op? Meld je nu aan voor een cursus bij Next Level Opleiding en start direct met adverteren op Amazon.

Adverteren op Amazon? Start met de introductie video!

Vraag nu een gratis introductievideo aan
Ja, stuur mij de gratis introductievideo!
info@nextlevelamazon.nl